Ryssland lanserar framgångsrikt S-500 över 500 km

nyckelord : Ryssland S-500 S-300 S-300

Enligt amerikanska underrättelsetjänster har Ryssland framgångsrikt genomförten avlyssning av ett flygmål som ligger nästan 300 mil bortmed det nya luftvärns- och antimissilsystemet S-500. Detta skulle utgöra den mest avlägsna avlyssningen som utförs av ett mark-till-luft-system.

Enligt de ryska myndigheterna kommer S-500, som kommer att ersätta S-300, att tas i bruk från 2020, och kommer att möjliggöra ett effektivt försvar mot hypersoniska missiler, ballistiska missiler, drönare och flygplan, även smygande sådana. Faktum är att S-500-radarenheterna integrerar UHF-bandradar, som har den speciella egenskapen att de kan upptäcka flygplan som F-22, F-35 eller kinesiska J-20, tack vare ett specifikt resonansfenomen. Samma radar är för närvarande utplacerad i S-400-enheter som redan är i drift.

Kom ihåg att S-500 liksom S-400 är baserad på en uppsättning detekteringsmedel, kommandoposter och missilbatterier av olika typer, vilket gör det möjligt att ha flera lösningar och att välja den mest lämpliga vid avlyssningstillfället. S-500 bör vara dedikerad till strategiskt försvar, särskilt mot hypersoniska kryssningsmissiler, ballistiska missiler och stratosfäriska artefakter, medan S-400 kommer att ansvara för flygplan, drönare och konventionella kryssningsmissiler.

Skydd med kortare räckvidd kommer att anförtros till mobilbatterierna BUK-M2 (100 km), TOR (30 km) och Pantsir-2 (10 km), vart och ett av dessa system kan utbyta data med de andra. Avancerade luftdetekteringsenheter som A-50 Mainstay, drönare och satelliter kompletterar detekteringsverktygen, särskilt för att säkerställa detektering av enheter som arbetar på mycket låg höjd för att dra nytta av terrängmasken, och kommer att kunna rikta strejker via datalänk . Slutligen färdigställs systemet av det ryska jaktplanet, med 700 Su-27, Su-30, Su-35 jaktplan och ett hundratal Mig-31 interceptorer, som arbetar i synkronisering med mark-luftförsvaret.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna