T-50 (Su-57) ska ha utfört skjutuppdrag i Syrien

Den ryske försvarsministern Sergei Shoigu presenterade vid ett möte den 25 maj en serie bilder som påstås visa en T-50, prototypen av Su-57, släpper en Kh-59Mk2 kryssningsmissil från dess interna lastrum. Mer överraskande presenteras denna serie bilder som tagna i Syrien.

Det finns faktiskt ingenting som bekräftar om denna skjutning faktiskt ägde rum i Syrien, eller om det bara är en kommunikationsåtgärd som svar på den första användningen av F-35 i ett stridsuppdrag av Israel. Men detta verkar bekräfta programmets framsteg och respekten för det första leveransdatumet i början av 2019.

Mer intressant, dessa bilder gör det möjligt att bekräfta informationen om de 4 interna bunkrarna i Su-57. Planet har faktiskt 2 lastrum placerade mellan de två motorerna och avsett att ta emot stora ammunition, såsom Kh59Mk2 som mäter 4,2 meter lång och 40 cm i diameter, med 2 missiler per lastrum. Den har också två sidofack avsedda att ta emot luft-till-luft självförsvarsmissiler med kort räckvidd, förmodligen också 2 per vik. Bärkapaciteten för 4 kryssningsmissiler och 4 självförsvarsmissiler i det inre lastrummet är en ganska exceptionell och mycket användbar egenskap, eftersom flygplanet inte kommer att försämra sin smygkraft på grund av undervingstransport, samtidigt som det behåller en kapacitet för mycket viktig anfall och självförsvar.

De två huvudhållen tillåter också att bära anti-skeppsmissiler eller långdistansluft-till-luft-missiler. Flygplanet har en mycket betydande räckvidd på 1750 km, denna interna bärförmåga kommer sannolikt att öka flygplanets operativa effektivitet. Som en påminnelse är räckvidden för F-35A endast 1000 km, med en lägre nyttolastkapacitet i lastrummet.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna