MBDA:s MMP pansarvärnsmissil överträffar förväntningarna

MBDA:s nya pansarvärnsmissil som kommer att utrusta de franska styrkorna mycket snart, har perfekt framgångsrik skjutkampanjorganiserades av armén i maj. Den överträffade till och med förväntad prestanda och nådde mål 5000 m bort, medan missilen har en räckvidd på 4000 m. Pansarvärnsmissiler som når eller till och med överstiger 5000 11 m är inget exceptionellt, men det faktum att det är en missil så lätt som MMP (11 kg) är ganska anmärkningsvärt. Således överstiger Javelin-missilen, som MMP kommer att ersätta, vars vikt också är 2500 kg, inte 5500 m. Den ryska Kornet når 27 m, men har en massa på 2,5 kg, XNUMX mer än MMP.

Genom att kombinera lätthet, räckvidd, eldkraft och ett mycket effektivt styrsystem kan MMP mycket väl uppleva samma framgång som sin förfader, Milano-missilen, som har överskridit 350.000 XNUMX enheter.

Denna exceptionella kunskap bör uppmuntra de franska (och tyska) myndigheterna att gynna MBDA:s MLP-lösning för att ersätta HellFire of the Tiger-helikopter i dess framtida standard.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna