Kina kommer snart att ha nya luftburna ballistiska missiler mot fartyg

Liksom Ryssland utvecklar Kina ett flertal program som är avsedda att rikta in sig på svagheterna hos västerländska styrkor. Senast, utvecklingen av 2 nya luftburna ballistiska missiler, som den ryska Kinjal KH47.

De två systemen, ett härrörande från DF-21D ballistisk missil, identifierad som en "Carrier-Mördare", det andra härrörande från DF-26, kunde avfyras från en ny version av det långdistansstrategiska bombplanet. action H-6 (härstammar från den sovjetiska Tu16 från 50-talet), och ges för att nå en räckvidd på 3000 km.

När dessa system tas i bruk kommer de att utgöra ett mycket betydande problem för västerländska styrkor, och i synnerhet för den amerikanska flottan. Faktum är att även om DF-26 bara har en räckvidd på 1500 km och redan gjort det möjligt att skapa en åtkomstförnekelsebubbla runt den kinesiska kusten, skulle dessa nya missiler, och deras räckvidd på 3000 km, tillåta Kina att förbjuda integrerbarheten av västra Stilla havet till amerikanska hangarfartyg. I det nuvarande tekniska sammanhanget kan ett hangarfartyg faktiskt inte fånga upp vektorer 3000 km bort. Kinesiska flygplan kommer därför att kunna skjuta upp sina missiler utanför USA:s försvarshölje. Samma bombplan kommer att kunna utöka denna missil räckvidd med 2000 eller 3000 km, med bibehållen stridsskydd. Faktum är att den kinesiska anti-skeppsförbudsbubblan kommer att sträcka sig bortom 5000 XNUMX km, det vill säga utanför räckvidden för ett flyganfall eller uppskjutningar av kryssningsmissiler.

Dessutom, eftersom DF21 och 26 är, liksom Kinjhal, ballistiska missiler, når de hypersoniska terminalhastigheter, i storleksordningen mach 7. Faktum är att alla luftvärnsförsvarssystem, med undantag för anti-ballistiska missiler, kommer att vara helt ineffektiv inför ett sådant hot.

Sårbarheten hos amerikanska hangarfartyg kommer att bli desto mer betydande eftersom USA har hoppat över ett nytt flygplan ombord för att utrusta den amerikanska flottan med F-35C. Lockheeds flygplan lider dock av en begränsad räckvidd, vilket kommer att tvinga marinen att endast använda sina Super Hornets, ett flygplan från 80-talet, för att möta kinesiska hot.

Vi förstår att maktbalansen i Stilla havet håller på att förändras, och Kina har det strategiska och tekniska initiativet.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna