Parlamentet säkrar LPM innan man röstar om det

LPM närmar sig slutet av sin lagstiftningsprocess. Texten var faktiskt föremål för en överenskommelse från den gemensamma kommittén om de ändringsförslag som röstats fram av senaten, vilket banar väg för den slutliga omröstningen som kommer att äga rum den 26 och 27 juni.

Senaten, vars majoritet av senatorerna inte är i linje med regeringen, kommer att ha stärkt texten avsevärt, och säkra de medel som tillhandahålls för de väpnade styrkorna. Således antogs ändringsförslaget som syftade till att utesluta finansieringen av den framtida samhällsomfattande tjänsten från LPM-omfattningen, liksom det som hänförde intäkter från försäljning av infrastruktur från Försvarsmaktens ministerium till det senares budget.

Om generalstaberna välkomnar denna LPM, den första som vänder den långsamma (och ibland mindre långsamma) nedgången av den nationella väpnade styrkan, kommer det dock att vara långt ifrån att lösa alla problem med utrustning, prestanda och utformning av styrkornas arméer.

Således, för armén, även om en stor ansträngning kommer att göras för att ersätta mellanpansar, kommer de högintensiva styrkorna att förbli särskilt små, med endast 200 Leclerc-stridsvagnar och 115 självgående kanoner. Gazelle lätta helikoptrarna kommer att behöva spela övertid eftersom de första leveranserna av HIL-programmet bara är planerade till 2028, medan nästa fransk-tyska stridsvagn inte kommer att börja utrusta styrkorna förrän 2035. Under tiden får de ryska styrkorna mellan 100 och 150 tunga stridsvagnar per år, förstärkning av de 2500 XNUMX enheterna i rad, liksom ett trettiotal artillerisystem och lika många strids- och transporthelikoptrar.

För den franska marinen, om den första SSN av Suffren-klassen och 5 fregatter (2 FTI, 2 FREMM DA och 1 FREMM) kommer att träda i tjänst på LPM, kommer antalet förstklassiga fregatter endast att nå 12 enheter 2025, medan övergivandet av flottan av avisos/korvetter till förmån för havspatrullbåtar bekräftas. 

Slutligen, för flygvapnet, kommer LPM att ta i bruk de nya A330 MRTT-tankfartygen, 12 nya A400 Ms och 3 Hercules, men den effektiva omkretsen kommer att fortsätta att minska, särskilt för stridsflottan, med förlusten av 30 flygplan till 2025.

Vi förstår därför att LPM bara kan tillämpas fullt ut, annars kommer de franska styrkorna att förlora hela delar av operativ förmåga. På morgonen då Defense Europe byggdes skulle det vara att missa en vändpunkt i historien att missa LPM:s marsch.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna