Vad vet vi om nästa ryska strategiska bombplan PAK DA

Det verkar nu säkert det framtida ryska strategiska bombplanet, identifierat av PAK DA-programmet, kommer att ha formen av den flygande vingen, såsom B2 Spirit och den framtida amerikanska B21 Ranger, samt, med all sannolikhet, det framtida kinesiska strategiska bombplanet.

Avsedd att penetrera tungt försvarade utrymmen tack vare stor autonomi och avancerad smyg, kommer enheten att använda olika kryssningsmissiler och hypersoniska missiler, inklusive Kinjhal som redan är i bruk på Mig31, såväl som luft-till-luft självförsvarsmissiler.

Bombplanet kommer att låna många element från Tu-160M, den moderniserade versionen av det sovjetiska bombplanet, inklusive vapenutrymmet och motorer.

När det gäller prestanda kommer PAK DA att vara en hög subsonisk enhet, med en räckvidd på 15.000 9.000 km som ger den en räckvidd på 12.000 XNUMX till XNUMX XNUMX km med sina missiler utan tankning (vilket uppenbarligen kommer att vara möjligt)

Den kommer att ha ett brett utbud av detektering och motåtgärder, med inte mindre än 5 AESA-radarer. Slutligen, på beväpningssidan, kommer den att kunna bära de ryska långdistanskryssarmissilerna Kh-101 och Kh-55 och deras moderniserade versioner, såväl som den luftburna ballistiska missilen Kinjhal samt en ny hypersonisk missil med räckvidd på 1500 km som bör tas i bruk under de kommande åren.

Flygplanen kommer initialt att ersätta Tu-95 och Tu-22M som fortfarande är i tjänst med de ryska styrkorna, och kommer att utvecklas tillsammans med Tu-160M ​​och Tu160M2, för en flotta som uppskattas till 120 flygplan, inklusive 60 PAK DA.

Som vi kan se verkar Ryssland inte vara redo att ge upp sin militära makt och sin globala potential, trots ord från några som är lite för snabba med att kvalificera landet som en "regional makt".

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna