Ryssland börjar modernisera sitt luftvärnsförsvar

Detta kan tyckas paradoxalt, med tanke på den nuvarande prestandan hos ryska luftvärnssystem, men den ryska GPV2018-2027 (XNUMX-årig plan för försvarsutrustning) definieras som en av prioriteringarna är moderniseringen av den ryska arméns luftvärnsförsvarssystem

Detta försvar är uppdelat i 3 aktörer: de strategiska och rymdstyrkorna som driver långdistanssystem som S-400 och den framtida S-500, flottan och armén som driver vissa S-300-system, BUK, TOR- och Pantsir-system, samt luftvärnskanoner.

De senare är avsedda att skydda ryska styrkor, särskilt mekaniserade styrkor. De måste därför vara både mobila och integrerade för att kunna klara av mättnadseld, smygkryssningsmissiler och drönare, samtidigt som man undviker vänlig eld. 

Moderniseringen kommer att fokusera på S-300-systemen som skyddar logistiknoder, Buk når en räckvidd på 100 km som rör sig på divisionsnivå för att täcka dess utplacering, och TOR-systemen som sträcker sig till 20 km, utplacerade i brigadens skala, eller till och med regementet, för att utgöra skydd i på varandra följande bubblor, var och en har sina egna detektionsmöjligheter och ingreppsmöjligheter. Syftet med denna modernisering är att minska antalet lager, samtidigt som man integrerar interkommunikationen av system, för att optimera upptäckt och svar enligt hotet, dess natur och dess farlighet.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna