Den nya luft-till-luft-missilen R-37M med lång räckvidd snart i drift i det ryska flygvapnet

Detta är information som mycket väl kan ställa till problem för Natos flygvapen jämförbara med dem som genereras av att Kinjal- och Zircon-missilerna togs i bruk. 

Det meddelade det ryska försvarsdepartementet tester av R-37M-missilen var på väg att avslutas, vilket antyder att missilen snart kan börja placeras i ryska stridsförband. Men med en räckvidd som överstiger 300 km och en sluthastighet på mach 6, verkar R-37M också vara en game changer i luftkrigföring, och kommer sannolikt att avsevärt försvaga västerländsk luftöverlägsenhet.

Faktum är att denna missil, som kommer att utrusta MIG-31-interceptorerna, men också Su-30 och Su-35-jaktplanen, och Su-57, är designad för att fånga upp och förstöra de stora stödflygplan som används av NATO: Awacs, Refuelers, P8 osv. 

Med en sådan förlängning och denna höga hastighet kommer det därför att utgöra ett mycket betydande hot mot dessa anordningar som är avgörande för utplaceringen av Natos makt. För två veckor sedan påpekade den brittiska försvarskommittén att 80 % av Natos militära makt var luftburen, och en sådan missil skulle därför sannolikt minska den mycket avsevärt och därmed minska alliansens militära kraft.

Liksom med den kinesiska luft-till-luft-missilen PL-15 (400 km), Zircon-hypersoniska anti-skeppsmissilen eller Kinjhal-hypersoniska missilen, är syftet med denna utrustning att skjuta större västerländsk utrustning bortom den effektiva zonen, för att att upprätthålla fördelen inom styrka, den mekaniserade styrkan för Ryssland och den kinesiska flottan.

Som Sun Tsu skrev: Försumma inte att jaga efter en liten fördel när du kan få den säkert och utan förlust från din sida. 

Många av dessa små fördelar som vi skulle kunna förvärva och som vi försummar orsakar ofta stora förluster och irreparabel skada. »

De små fördelarna fortsätter bara att läggas till...

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna