Detaljer om den framtida ryska jagaren

- Annons -

Om, som vi redan har diskuterat här, den ryska marinplaneringen idag är något oförutsägbar, är planering av stora offshoreförband, kallade "Blue Water Navy", totalt kaotisk. Mellan industriella problem, bristen på tillförlitlighet hos de producerade enheterna, svårigheterna att ersätta ukrainska turbiner och flyktig finansiering, har de senaste åren varit mycket komplicerade för den ryska flottans fria sjöflotta.

Men idag verkar horisonten klarna upp, tack vare mer solid finansiering kopplad till GPV 2019-2028, ett olje- och gaspris som har blivit lönsamt igen, och varv och designkontor som har moderniserats. Faktum är att ersättningen av sjöförband från sovjettiden tycks ta form, och en sammanhållen plan börjar ta form. 

Om de två stora kryssarna i Kirov-klassen troligen inte kommer att få en ersättare, kommer Slava-kryssarna och de tunga jagarna i Udaloy-klassen att ersättas av Lider-klassen, en tung jagare på 14.000 200 ton, mycket tungt beväpnad med 22350 VLS, och kärnkraftsdriven, medan Sovremenie kommer att ersättas av 22350M Super Gorshov tunga fregatter, en tyngre och förstärkt version av 64-projektet som för närvarande är på väg att tas i bruk, utrustad med 6000 VLS för XNUMX XNUMX ton i last.

- Annons -

Antalet enheter som ska byggas varierar fortfarande, men GPV 2019-2028 har redan registrerat konstruktionen av 8 tunga 22350M super Gorshov-fregatter till 2025, och antalet Lider verkar utvecklas mellan 8 och 12, varav 12 är oftast använt värde. Observera att med 20 nya generationens tunga stridsfartyg kommer den ryska flottan att ersätta tidigare generations fartyg 1:1.

Det är intressant att notera att å andra sidan kommer placeringen av dessa fartyg att förändras avsevärt jämfört med idag. Det är faktiskt inte längre fråga om att sätta in tunga enheter i Svarta havet eller Östersjön, utan bara i Nordsjön och Stilla havet. Dessutom hänvisas ofta till en identisk fördelning mellan de två havsflottorna, vilket skulle utgöra en betydande förändring, med en mycket anmärkningsvärd förstärkning av Stillahavsflottan.

Även för den ryska flottan verkar Stillahavsteatern bli ett område av största vikt...

- Annons -

För att lära dig mer om ämnet, läs de två artiklarna på engelska (2 min vardera)

http://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2018/july-2018-navy-naval-defense-news/6358-russia-s-next-gen-destroyer-plans-facing-headwinds-part-1.html

http://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2018/july-2018-navy-naval-defense-news/6361-russia-s-next-gen-destroyer-plans-facing-headwinds-part-2.html

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna