När Ryssland spänner sina muskler

Återinträdesövningen för de ryska väpnade styrkorna lovade att bli massiv, eftersom Viktor Shoigu hade presenterat den som "den viktigaste övningen sedan 1981". Och faktiskt, Vostok-2018(Vostok betyder East, Zapad West nrlr) imponerar med sina siffror: 300.000 1000 man, 900 flygplan, 60 stridsvagnar... I en enkel övning mobiliserar Ryssland dubbelt så mycket personal och material som Europa i sin helhet skulle kunna mobilisera på 13.000 dagar. Det måste också jämföras med de 250 70 man, 2017 stridsvagnar och 100.000 flygplan från Zapad XNUMX-övningen (officiella ryska siffror, västerlänningar uppskattar snarare att XNUMX XNUMX man mobiliserats) som fick mycket bläck att flöda i Europa.

Denna övning kommer att syfta till att öka trycket på Rysslands effektiva militära potential, och därmed på Rysslands tyngd på den internationella scenen. Samtidigt kommer det att skicka ett budskap till asiatiska makter som idag tenderar att bara betrakta Kina och USA som skådespelare i denna teater.

För om dessa siffror bekräftas i verkligheten kommer detta att ompositionera Ryssland som en global militärmakt, och inte en regional sådan som många analytiker vill beskriva det, eftersom inget land, inklusive USA och Kina, har genomfört övningar av detta. omfattning under de senaste 15 åren.

Samtidigt, a ett betydande antal ryska krigsfartyg satte kurs mot östra Medelhavet, som kommer från Svarta havet men också från Östersjöflottan. Totalt finns det två jagare, fyra fregatter och 3 korvetter, åtföljda av 2 dieselubåtar (kända) och en tanker, som kryssar utanför Syriens kust, med en eldkraft på mer än 50 Kalibr-missiler. Två hypoteser ges angående denna styrka:

  • En nästa strejk mot FSA:s motståndsfickor i Idlib-regionen.
  • Att förbjuda området för att förhindra ytterligare västerländska anfall, i händelse av en ny användning av kemiska vapen (verkliga eller orkestrerade)

Vi kan dock inte utesluta att man förväntar sig förnyade spänningar i Turkiet, vilket leder till att Turkiet stänger sundet som leder till Svarta havet. På så sätt positionerad kunde hela flottan snabbt nå Sevastopol innan en turkisk lockdown, och därmed ha en betydande styrka i Svarta havet, och en viss handlingsfrihet.

Vi förstår, under dessa förhållanden, att Ukraina bibehåller sina försvarsinvesteringar över 5 % av BNP för nästa år...

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna