Artilleriet ökar i räckvidd över hela världen

Under dess intervention i Syrien visade ryska styrkor sin artillerikapacitet, en långvarig rysk specialitet. Utan att detta var en riktig överraskning gav prestationerna i termer av prestanda, precision och räckvidd för deras självgående system en tankeställare i generalstaben. Faktum är att där den amerikanska Paladin sträcker sig till 24 km, sträcker sig den ryska 2S35 Koalotsiya till mer än 70 km, med Glonass eller laserstyrda projektiler styrda av en drönare, ett flygplan eller en markoperatör.

Det är detta som fick den amerikanska armén att modifiera sin nya M109-A7 Paladin för att kunna avfyra den nya Excalibur M982-ammunitionenproducerad av Raytheon i samarbete med svenska BAe System AB (tidigare Bofors). Om M109-A7 kan skjuta 30 km, eller 25 % längre än A6, med standardammunition, kan den träffa ett mål på 70 km med den nya GPS-styrda ammunitionen. Användningen av denna ammunition kommer dock att vara sällsynt, för att inte säga anekdotisk, eftersom endast 1100 2019 Excaliburs beställdes för 150.000, jämfört med 155 50.000 konventionella XNUMX mm granat, anledningen är enhetspriset över XNUMX XNUMX USD.

Det bör noteras att den franska NEXTER inte är utelämnad i detta område, med det 155 mm Katana-styrda skalet som sträcker sig till 60 km, har blandad GPS-tröghetsstyrning som gör att hög precision kan bibehållas i en stridsmiljö. Dessutom visade CAESAR, både i träningsmanövrar på marken i Irak, att kombinationen av stor rörlighet, utmärkt precision och hög eldhastighet, gjorde det möjligt att utföra anfall på djupet dynamik i form av en artilleri-räd , bevara batteriet från fiendens repliker.

Detta tillvägagångssätt, baserat på rörlighet och manöver, är förvisso lika avgörande som utvidgningen av räckvidden

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna