Kinesiska försvarsteknologier sveper den globala marknaden

För bara 5 år sedan bestod kinesisk export av försvarsutrustning huvudsakligen av rustik utrustning till låg kostnad till asiatiska och afrikanska länder. På fem år har den kinesiska marknadsandelen sjunkit från 5% till 4,5% år 6,5 av världsexporten, vilket överträffade Frankrike för första gången och tog tredje plats för världsvapenexportörer. Men det är framför allt själva naturen hos den exporterade utrustningen som har förändrats, med många högteknologiska apparater som manliga drönare och radarer, som kundernas, med för första gången rika länder och beprövade militära makter i den kinesiska orderboken.

Till exempel har Serbien, en traditionell kund av rysk utrustning, meddelat att den har beställt 6 MALE Wing Långa drönareinklusive 2 beväpnade med den kinesiska statsbyggaren AVIC, för ett belopp på 3 miljarder dollar. Denna dronefamilj, som marknadsförts sedan 2016, har haft betydande framgångar på den internationella marknaden, med bland annat exempel exporterade till Egypten, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Kazakstan och Pakistan.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Konstruktion av militära flygplan | Militära marinkonstruktioner

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna