Rail Gun, hypersonisk missil, kvantradar ... Kina och Ryssland, den stora Bluffen?

Sedan början av 2010-talet följer meddelanden om ny teknik med militär potential av Kina och Ryssland varandra, till den punkten att det ibland kan uppskattas att Väst inte längre skulle ha den tekniska fördelen som var under Kalla kriget i centrum för sin försvarsstrategi. Men många röster höjs för att ifrågasätta sanningen i dessa tillkännagivanden, vilket lämnar tvivel om en stor bluff. 

På ett decennium har Ryssland och Kina visat en verklig volontärism när det gäller försvarsprogram, med de så kallade femte generationens J-5 och Su-20-plan, den nya generationens pansarfordon T-57 eller T-14, S99 / 400- och HJ500-luftfartygs- och missilförsvarssystem för att nämna några. Samtidigt har de två ländernas militära medel moderniserats och stärkts avsevärt, så att de nu utgör ett allvarligt hot mot det västra huvudkontoret. Men det är tillkännagivanden rörande banbrytande forskningsprogram som idag oroar och ifrågasätter. 

Låt oss börja med att studera det kinesiska fallet 


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Analyserar försvar | Hypersoniska vapen och missiler | Stridsflygplan

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna