Frankrike genomför sin plan för att motverka ITAR med Thales Sono-Flash

I nästan 18 månader har Frankrike förhandlat med Egypten om ordningen Rafale ytterligare. Länge blockerat av ekonomiska överväganden, avbröts programmet sedan på grund av det amerikanska förbudet mot att exportera kryssningsroboten SCALP till Egypten, vapnet som använder amerikanska komponenter som var föremål för tillstånd via ITAR-lagstiftningen.

Om denna lagstiftning från början var utformad för att förhindra att amerikansk teknik används mot amerikanska intressen och arméer, har den utvecklats till en form av kontroll över exportmarknaden för konkurrenter inom dess försvarsindustri. Detta är precis vad som gäller för det egyptiska fallet, med amerikanska industrimän som hoppas att Kairo kommer att vända sig till deras tekniska försvarslösningar.

För att motverka detta beroende av potentiellt motståndskraftig amerikansk teknologi, lanserade ministern för de väpnade styrkorna, Florence Parly, i... en plan som syftade till att återta tekniskt oberoende när det gäller fransk försvarsutrustning och utveckla ITAR-fria system. Detta mål har införlivats på europeisk nivå, och i synnerhet i de fransk-tyska projekten för framtidens luftstridssystem, den nya generationens stridsvagnar och artilleri, och NG maritima patrullflygplan.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Aviation de Patrouille Maritime | Etats-Unis

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna