MBDA:s MMP pansarvärnsmissil är testad av den franska marinen

Under 70-talet och fram till 90-talet var de fransk-tyska Milan- och HOT pansarvärnsmissiler populära bland världsarméerna. Tyvärr, på 2000-talet, kunde MBDA inte övertyga regeringarna i de två länderna om behovet av att fortsätta ansträngningen, och nya aktörer, inklusive israelen Rafael, positionerade sig på marknaden.

MMP-missilen förebådar återfödelsen av denna franska dynamik inom området för pansarvärnsvapen för infanteri. MMP kan angripa mål mer än 5 km bort, med ett effektivt styrsystem som tillåter dold eld samtidigt som man håller mannen i slingan, MMP är idag en av de mest effektiva missilerna i sitt segment, och de första missilerna och skjutplatserna levererades denna år till franska styrkor.

Prestandan hos denna nya missil har inte gått obemärkt förbi av den franska flottan, som just har genomfört, med MBDA, en missiltestkampanj från sjöplattformar, särskilt från RHIB ECUME (snabb flexibel kommandobåt) som utrustar franska fartyg som FREMM och framtida FTI.

På så sätt utrustad kan RHIB angripa landmål såväl som lätta sjömål, såsom patrullbåtar eller lätta korvetter. Räckvidden för MMP är i själva verket större än för 30 eller 40 mm kanonerna som ofta utrustar dessa typer av byggnader. MMP:s flyg- och dykattackprofil, associerad med dess 2 kg ihåliga laddning i tandem, kan sätta ett lätt fartyg ur funktion, eller till och med sänka det.

Således kommer MMP att passa perfekt in i marinens utbud av svarsförmåga, med ANL (Light Antiship) som snart kommer att utrusta marinhelikoptrar, och Exocet MM40 Block III, i väntan på Future Antiship Missile / Future Franco-British Cruise Missile .

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna