Den amerikanska flottan måste öka sitt format med 35 % för att möta Kina 2039

- Annons -

Under 2018 kommer den kinesiska marinindustrin att ha sjösatt mer än 20 ytfartyg, inklusive 5 jagare, lika många fregatter och 7 korvetter, samt, uppskattningsvis, 4 ubåtar, varav 2 är kärnkraftsdrivna. Denna produktionstakt förväntas fortsätta eftersom lanseringarna tyder på att lanseringarna för de kommande åren kommer att vara ungefär likvärdiga till antal, om inte till sin natur.

 Över 30 år, den genomsnittliga livslängden för ett krigsfartyg idag, representerar detta en flotta på 600 ytfartyg och 120 ubåtar. 

Utöver kinesiska fartyg kommer nya ryska fartyg att behöva läggas till, det vill säga en flotta på 120 till 150 ytfartyg och 50 till 60 ubåtar, medan de viktigaste ryska varven kommer att slutföra sina moderniseringsansträngningar senast 2020, vilket gör det möjligt för dem att återuppta konstruktionen av havsgående fartyg, såsom Lider jagare eller 22350M tunga fregatter.

- Annons -

Det är just denna beräkning som forskare från stiftelsen Heritage gör, för att uppmana de amerikanska myndigheterna att inte rikta in sig på en flotta på 355 fartyg, men 400 fartyg 2039. Detta är en ökning med nästan 35 % jämfört med de 290 fartyg som är i tjänst idag i den amerikanska flottan.

I stiftelsens rapport rekommenderas byggandet av ett 13:e kärnvapenhangarfartyg, ett tjugotal ytstridande fartyg, 7 amfibiefartyg och 22 logistikfartyg. Det följer särskilt meddelanden från Naval Sea Lift Command, enligt vilka USA idag inte skulle kunna stödja en logistisk bro till Europa om en konflikt skulle bryta ut, och att den amerikanska flottan inte skulle kunna eskortera de få logistiska fartygen om den måste engageras gemensamt mot den kinesiska flottan.

Denna rapport är en del av en uppsättning deklarationer som visar att den aura av osårbarhet som omgav amerikanska styrkor i nästan 30 år nu till stor del har spruckit, och att Pentagon tog de kinesiska och ryska styrkorna på största allvar, som de nu ser varandra som ömsesidiga allierade. .

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna