Med storsäljaren "Hunter Killer" hoppas den amerikanska flottan uppnå en effekt jämförbar med "Top Gun"

Liksom majoriteten av västerländska arméer stöter den amerikanska flottan på svårigheter att attrahera yrken. Men hon hoppas att den nya filmen kommer att ha en liknande effekt som Tony Scotts film "Top Gun" från 1986 med en ung F14 Tomcat-pilot spelad av Tom Cruise. Under åren efter filmen sköt antalet sökande till US Navy, och mer specifikt Naval Air Corps, i höjden. Men dessa effekter märktes också i det amerikanska flygvapnet, liksom i majoriteten av västerländska arméer. 

Den nya filmen som den amerikanska marinens förhoppningar vilar på visar Gerard Butler som, efter att ha räddat Sparta och USA:s president, kommer att ta tyglarna om en atomubåt av Virginia-klass, den modernaste undervattensbåten i tjänst i marinen, för att konfrontera ryska rebeller som har lett en kupp och hotar världsfreden. Du bör inte leta efter ett detaljerat scenario i den här filmen, som det av "In Pursuit of Red October" av John Mac Tiernan, anpassad från romanen av Tom Clancy, eller det från USS Alabama, av Tony Scott ännu en gång.

I den nya filmen, som fick starkt stöd från den amerikanska flottan, allt är utformat för att iscensätta handlingen och, enligt dess promotorer, för att få allmänheten att känna hur livet är på en amerikansk ubåt. 

På andra sidan Stilla havet, i Kina, har filmindustrin också bidragit till att främja bilden av de väpnade styrkorna. 2017 var det kinesiska flygvapnet med i Film Sky Hunter (internationell titel), med PLA:s nya J10 lätta jaktplan. I succéserien Wolf Krigare, det är specialstyrkorna från PLA som läggs fram, liksom dess flotta. 

TV-seriernas värld har också på senare år blivit ett medium som används för försvarskommunikation. I "The Last Ship" är det en jagare av A. Burke-klassen och dess kapten som räddar mänskligheten från ett dödligt virus och från det kaos som följer av staternas kollaps. 

Och i Frankrike?

Även om fransk film är mycket dynamisk, handlar mycket få filmer om militära angelägenheter och försöker lyfta fram de franska krafterna för att uppmuntra yrken. Misslyckandet med filmen "The Knights of Heaven", som kombinerar hisnande bilder och ett scenario av extraordinär plattityd, har verkligen satt sina spår, både på producenternas och militära myndigheters sida. Några få sällsynta filmer, som "Special Force", har försökt ge en intressant behandling av militära angelägenheter, men även här var inte allmänheten där. Men Mathieu Kasowitz nästa film, "Vargens sång", som också utspelar sig i ubåtarnas värld, kan mycket väl återuppliva intresset för denna typ av långfilm.

Vi kan hoppas att, om "Hunter Killer" eller "Le Chant du loup" uppnår kommersiell framgång och de når sina mål i form av bilder för den amerikanska flottan, kommer nya projekt att dyka upp i Frankrike för att på ett positivt sätt visa tekniska egenskaper och beslutsamhet. soldater som tjänar landet. 

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna