Den amerikanska kongressen slår larm angående USA:s militära kapacitet

Kan USA möta en nationell säkerhetskris?

Det är i alla fall slutsatsen. av en oberoende rapport som lämnats till kongressenDenna vecka. Liksom andra rapporter på samma tema betonar den den tekniska och militära klyftan som fortsätter att minska mellan de amerikanska arméerna å ena sidan och de ryska och kinesiska arméerna å andra sidan. Och att tillkännage att idag skulle ett engagemang mot ett eller annat av dess länder, om det kan sluta med seger, ske på bekostnad av oacceptabla mänskliga och materiella förluster. 

När det gäller ett krig på två samtidiga fronter är det själva hypotesen om seger som rapporten ifrågasätter. 

Rapporten lägger särskild tonvikt på de ansträngningar som gjorts av de två länderna för att komma ikapp och överträffa västerländsk teknik och implementera dem inom en kort tidsram, vilket gör det möjligt att skapa situationer av tekniska störningar inför västerländska krafter.

Detta hot, som anses mycket allvarligt av Förenta staterna, som ensamt har hälften av världens militära utgifter, åtgärdas dock inte av någon av de europeiska ländernas ramlagar för försvar, där återkomsten av vissa hot helt enkelt behandlas.

I Frankrike, liksom i de flesta europeiska länder, är den verkställande makten ansvarig för att definiera ramdokument, såsom strategiska granskningar eller vitböcker, och från dem härleda ramlagarna för militär planering. Mycket ofta är det snarare dessa ramdokument som är anpassade till förutbestämda investeringsplaner, snarare än tvärtom, vilket skapar en begreppsmässig avvikelse.

I detta sammanhang kan parlament, oavsett om de är nationella eller europeiska, spela en viktig roll och hämtar inspiration från den amerikanska kongressen. Genom att regelbundet beställa oberoende rapporter, både för att bedöma hotet och den befintliga och planerade kapaciteten att bemöta det, skulle nationella och/eller europeiska representationer kunna, inte bara ha opartisk och uttömmande information, utan också väga medvetet när de studerar finanslagar. och militära programmeringslagar.

Ett sådant system skulle säkerligen ha uppmärksammat franska förtroendevalda på konsekvenserna av de vitböcker, LPM och finanslagar som antagits under de senaste 20 åren. Framför allt skulle det kasta bort det Alibi som vitböcker och strategiska granskningar mycket ofta representerar för att motivera regeringens passivitet i frågan.

Det är upp till parlamentariker att på ett metodiskt och återkommande sätt implementera ett sådant system, som på djupet kan förändra förståelsen av försvaret av den nationella representationen, och därför av den politiska klassen som helhet, vilket är fallet i USA .

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna