Tillgången till ryska flygvapen ökade kraftigt

Det finns en idé som dör hårt i väst, enligt vilken ryska stridsplan var synnerligen opålitliga. Denna idé var konsekvensen av mycket dåliga rapporter från ryska industrikunder angående tillgängligheten av de köpta enheterna, oavsett om Suckoi 27 och 30 eller Mig29. Således upplevde Su-30:orna som förvärvats av Indien många olyckor, inklusive att utkaststolarna utlöstes i förtid, medan Algeriet var tvungen att helt enkelt vägra leveranser av sina Mig-29:or eftersom felen var så många. Slutligen, under många år, hade de ryska arméerna själva betydande svårigheter att hålla sina flygplan i operativt skick, och antalet flygtimmar per pilot och per flygplan låg långt under västerländsk standard.

Men det var förr 

Sedan genomförandet av 2008 års reformer har det ryska flygvapnet genomfört betydande strukturella förändringar för att förbättra flygplanens operativa tillgänglighet. Samtidigt genomfördes ett stort moderniseringsprogram för flottan. Således Ryssland på 10 år runt 600 moderna stridsflygplan, bestående av Su30/34/35 och MIG29/35.

Men med den planerade främre flygbasen vid Hmeimim i Syrien verkar ryska styrkor ha löst dessa tillgänglighets- och tillförlitlighetsproblem. Således återvände Rysslands vice premiärminister Yuri Borisov till den operativa verksamheten för denna bas, vilket indikerar att den registrerade upp till 100 sorteringar varje dag, eller mer än 3 per närvarande flygplan. Den utplacerade flygflottan består av gamla generationens flygplan, Su-24 och Su-25 bombplan, samt moderna flygplan, Su-30, 34 och 35. Det är därför hela flottan som har ökat sin tillgänglighet och tillförlitlighet, och inte bara en kategori av enheter.

Denna deklaration bör jämföras med den intensiva tränings- och övningsaktivitet som de ryska styrkorna upplevde 2018, särskilt med Vostok 2018-övningen, som samlade 300.000 1000 man och 2019 4000 flygplan. Dagordningen 12 verkar också vara särskilt tät, med mer än XNUMX XNUMX övningar planerade för året, mer än XNUMX per dag.

I själva verket är det nu nödvändigt att ta hänsyn till, i maktbalansen mellan västmakterna och de ryska styrkorna, denna mycket betydande tillgång på styrkor, särskilt flygvapen. Inför ett underhåll i operativt skick som påverkar den effektiva tillgängligheten för alla NATO-arméer med mer än 50 %, fungerar den nuvarande ryska insatsen nu som en styrkemultiplikator, på samma sätt som Cyber, eller styrkorna special. Genom att förlita sig på utmärkt tillgänglighet och till stor del rutinerade styrkor, vare sig de är i Syrien eller i Donbass, har ryska styrkor idag en fördel gentemot västerländska styrkor som vida överstiger siffrornas makt, för att fortfarande upprätthållas på andra håll.

Läs artikeln på engelska (2 min)

http://www.defenseworld.net/news/23894/Reliability_of_Russian_Su_35__Su_30_Fighter_Jets_in_Syria_Up_to_4_times_of_Expectations#.XC37SBS5DzA

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna