Kina tar ett steg framåt i utvecklingen av avancerade hypersoniska motorer

Aeronautical Research Institute inom den kinesiska koncernen Chengdu Aircraft Industrial co, med ansvar för i synnerhet J-20 och J-10, meddelade i en publikation att de hade avslutat fasen av utveckling av en turbinbaserad motor med kombinerad cykel, eller TBCC, och kommer därför att påbörja testfasen på systemets flygplan.

TBCC-teknologin kombinerar fördelarna med den klassiska jetmotorn, med hjälp av en turbin, och ramjet. Det gör det därför möjligt att bygga flygplan som både kan säkerställa deras övergångar (starter, landning, få fart och initial höjd), och dra nytta av ramjetens hypersoniska prestanda.

Denna teknik anses vara strategisk, både för utveckling av militära flygplan och drönare, och för utveckling av civila enheter.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna