Greklands förvärv av de två australiska Adelaide-fregatterna i dåligt skick

Det är en underdrift att säga att Grekland brådskande behöver modernisera sina militära styrkor. Medan Turkiet planerar att investera 60 miljarder dollar under de kommande 10 åren för att skaffa ny militär utrustning, är 100 F35A-stridsflygplan, 4 S400-regementen, 6 Typ 214-ubåtar, 1000 Altay-mbts eller 4 till 8 jagare FT2000, kommer Grekland bara att kunna finansiera 6 USD till 7 miljarder dollar under samma period. 

I själva verket, och i väntan på en alternativ finansieringslösning, visar de grekiska militära myndigheterna stor beslutsamhet att hitta snabba och överkomliga lösningar. Detta är fallet med det möjliga förvärvet av två luftvärnsfregatter av Adelaide-klassen, baserade på OH Perry-klassen, från Australien, en transaktion som uppskattas till 180 miljoner dollar av Hellenic Navy General Staff.

Tyvärr för Aten är utsikterna inte bra idag. Canberra har faktiskt indikerat att man har för avsikt att behålla SM2-missilerna som utrustar de två fartygen, för att utrusta de nya Hobart Class jagarna. Dessutom moderniseras dessa missiler, vilket ger dem ett enhetspris nära priset på en ny missil. För att återutrusta byggnaderna med SM2-missiler, och förstärka Harpoon-tilldelningen (ett krav från den grekiska generalstaben), skulle notan öka med 2 miljoner dollar, vilket skulle fördubbla priset på de två byggnaderna. Till detta pris har den grekiska flottan råd med en FTI Belh@rra, och till och med 350, med hänsyn tagen till de skattedeklarationer som genereras av lokal konstruktion.

Faktum kvarstår att Grekland i dag står inför ett hot som det anser vara överhängande, och att dess europeiska partner är mer oroade över framtiden för dess skuld än över landets framtid. 

Läs artikeln på grekiska (för de som förstår det)

https://www.ptisidiastima.com/adelaide-case-for-greece-not-going-well/

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna