Svartahavsflottan förstärkt av en tung jagare

Den ryska jagaren Severemosk, ett fartyg av Udaloy-klass, ansluter sig till Sebastopolbasen, på Krim, efter en 6-månaders sjöresa. Byggnaden står nu under befäl av Svartahavsflottan, under en aviserade period på 1 månad. Detta är en mycket betydande förstärkning av tillgångarna för den ryska flottan i området, Udaloy-jagarna, som väger mer än 7000 14 ton och utrustade med Sylex SS-N-9 tunga anti-fartyg och SA-N-XNUMX luftvärnsmissiler. Gauntlet (marinversion av TOR), som kraftigt överklassar fartygen från Svarta havets flottor. 

Denna förstärkning, som kommer efter omplaceringen av ryska fregatter från Medelhavet mot Svarta havet, kommer att följas nära av såväl Nato som av Ukraina, som fortsätter att frukta militära aktioner i Azovsjön.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna