Su-57 och Tu-160M ​​kommer att få antiradarbeläggning som minskar radarreflektion med 30 %

Enligt ett pressmeddelande från företaget Rostek kommer 5:e generationens Su-57-jaktplan och de strategiska långdistansbombplanen Tu-160M ​​att vara utrustade med en kompositbeläggning avsedd att absorbera radarvågoroch därmed minska reflekterade radarvågor med 30 %. Denna beläggning, som består av ett 70 till 90 nm lager av metalloxider, används redan för att reducera radarsignaturen för cockpits på flygplan i drift, som Su-30SM, Su-34 och Su-35S. Det skulle också skydda sittbrunnen från skadlig UV- eller IR-strålning.

Antiradarbeläggningar har varit kända i många år, och F117 hade dem redan. Även om de absorberar radarvågor avsevärt, har de nackdelen att vara mycket dyra och relativt ömtåliga. Det är därför de endast är reserverade för de mest avancerade och utsatta enheterna.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna