Underhållskostnaderna för F35A är fortfarande 60 % för höga för det amerikanska flygvapnet

I en rapport som lämnades in åtminstone i december av Ellen Lord, ansvarig för Pentagons förvärvsavdelning, Underhållskostnaderna för F35A skulle förbli för högaatt vara hållbar av det amerikanska flygvapnet. Med $7,1 miljoner i underhållskostnader per år är F35 faktiskt 62% dyrare än de förväntade $4 miljonerna per år. Baserat på 180 flygtimmar per år skulle därför F35A-flygtimmen kosta 40.000 3 USD, exklusive uppgraderings- och köpöverväganden. Detta är mer än XNUMX gånger priset för en flygtimme Rafale F3R. 

Liksom i den tidigare rapporten från april 2018 uppskattar de amerikanska militära myndigheterna att om inte underhållspriset för F35A skulle sjunka med 40 % bör det totala utrymmet för antalet flygplan för det amerikanska flygvapnet minskas. 

Många lösningar testas för att minska dessa kostnader, men för tillfället verkar ingen ge fördelar som uppfyller Pentagons förväntningar.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna