Stridsroboten Uran-9 snart i tjänst i Ryssland

- Annons -

I ett pressmeddelande från TASS-byrån bekräftade ryska militära myndigheter det kommande ibruktagandet av stridsdrönaren Uran-9, tillverkad av Kalashnikov-fabrikerna. Detta tillträde kommer som en överraskning, för enligt läckta rapporter på ryska sociala nätverk visade Uran-9 bedrövliga prestanda under tester under verkliga förhållanden i Syrien. Drönaren tappade i själva verket anslutningen till kontrollstationen mycket snabbt, ibland under långa minuter, och visade att den inte kunde placeras ut mer än 100 m i stadsmiljö.

Men enligt uttalanden från Kalashnikovs vd Vladimir Dmitiriev gjorde dessa tester det möjligt att upptäcka problem som sedan korrigerades, och markdrönaren är nu i serieproduktion.

Uran-9 är utrustad med en 30 mm kanon, en 7,62 mm maskingevär, 4 Ataka pansarvärnsmissiler och 12 granatkastare.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna