Bilden av Su-57 utvecklas positivt i Kina

- Annons -

I en intervju rapporterad av den kinesiska statens webbplats globala tider, chefsingenjören för flygplanstillverkaren Shenyangs designkontor, Wang Yongqing, som särskilt ansvarar för programmen J-11, J15, J16 och FC31, skulle ha krävt att den negativa bedömningen av Su-57 skulle modereras som för närvarande pågår i Kina.

Enligt honom har den ryska enheten mycket betydande kapacitet, även om smygande sätts på andra plats i dess design. Mer specifikt påpekar han enhetens hastighet och räckviddsförmåga, såväl som dess supermanövrerbarhet, såväl som dess sensorer, vilket bedömer det hela som mycket effektivt och öppnar upp för intressanta möjligheter.

Med lanseringen av J-20 hade den kinesiska pressen länge ansett det ryska programmet som sämre än det kinesiska flygplanets prestanda. Dessutom hade det snabbare ibruktagandet av J-20 tolkats som ett bevis på rysk teknisk bortkoppling från Kina.

- Annons -

Faktum är att J-20, om den faktiskt är i drift, också är i en provisorisk version, till exempel utan sin slutliga motor. Ryssland, å andra sidan, avser att ha en fullt fungerande anordning innan den tas i bruk. Detta är, i hemlighet, en av punkterna som Wang Yongqing fört fram. 

Kom ihåg att trots tillverkningen av sitt eget flygplan från Flanker-familjen, J-11-15-16, har Kina förvärvat 24 exemplar av den ryska Su-35. 

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna