2 ryska fregattar är utrustade med enheter som skapar sensoriska illusioner

De två fregatterna i Project 22350, fregatten Admiral Gorshov och Admiral Kazatonov, var utrustade av två optiska Felin-system. Syftet med detta system är att blända mål, mänskliga eller mekaniska, tack vare en kraftfull ljusstråle med stroboskopisk effekt. Enligt tester som rapporterats av ryska myndigheter orsakar detta system också sensoriska illusionseffekter hos hälften av försökspersonerna, allt från förlust av balans och illamående till visuella hallucinationer. 

Enhetens begränsade räckvidd, 2 km enligt ryska deklarationer, gör den till icke-dödlig självförsvarsutrustning med begränsad effektivitet, men som kan visa sig användbar under nära men icke-krigslystna konfrontationer med andra fartyg, flygplan eller till stöd för styrkor på landa. 

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna