Indiska Su-30MKI för att ta bort den brittiska ASRAAM flyg-flyg-missilen

Det indiska flygvapnet har meddelat att dess Su-30MKI monterat av industrimannen HAL nu kommer att kunna använd ASRAAM-luft-till-luft-missil med skärskär byggt av det fransk-brittiska företaget MBDA, som ersätter R-73-missilerna (AA-11 Archer) som för närvarande är i tjänst.

ASRAAM utrustar redan det indiska flygvapnets SEPECAT Jaguar-flygplan, som ersätter den tidigare använda R-550 Magic, och kommer att behöva utrusta Tejas och möjligen de moderniserade Mig-29:orna från IAF, i ett försök att standardisera vapen i flottan. Vi noterar dock att de franska planen, Mirage 2000 och Rafale, de förblir utrustade med sin MICA.

ASRAAM är en missil som är känd för sin effektivitet på kort räckvidd och sitt särskilt attraktiva pris, en missil som kostar mindre än 200.000 300.000 pund sterling, eller mindre än XNUMX XNUMX euro, hälften så mycket som en MICA, som dock är mycket mer mångsidig och effektiv.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna