Indien lanserar program för att bygga 6 undervattens AIP Project 75 (i)

- Annons -

Defense Acquisition Board, eller DAC, godkände byggandet av 6 attackubåtar identifierade som projekt 75 (i). De nya ubåtarna måste ha anaerob framdrivning (AIP), vilket ökar dykområdet för den nedsänkbara. Dessutom kommer de att behöva vertikala lanseringssilor för Brahmos-supersoniska missiler.

Naval Group, som för närvarande bygger de 6 Project 75-ubåtarna baserade på Scorpène-modellen, är uppenbarligen bland utmanarna till detta kontrakt, liksom tyska TKMS, japanska Mitsubishi och Ryssland med Lada-programmet.

De 6 nya undervattensbåtarna kommer att byggas i Indien, liksom de 6 Scorpènes, i enlighet med president Moodis "made in India"-plan.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna