4 nya tillförselkapslar för Rafale Marin

Generaldirektoratet för försvarsmateriel angav att det hade beordrat 4 påfyllningskuddar ytterligare, utöver de 12 som ursprungligen beställdes, avsedda att utrusta Rafale M för återförsörjningsuppdrag. Denna kapacitet, ärvd från de moderniserade Super-Etendards, tillåter en Rafale för att överföra 2 ton bränsle till en enhet (en annan Rafale), 700 km från hangarfartyget, vilket förlänger handlingsräckvidden och/eller tiden på målet för det tankade flygplanet.

Denna förmåga är allt mer kritisk idag, med utvecklingen av räckvidden och precisionen för anti-fartygsmissiler i kustbatterier, vilket tvingar hangarfartyget att operera längre och längre från konfliktzonen. Det är samma observation som fick den amerikanska flottan att utveckla tankningsdrönaren MQ-25 Stingray.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna