Ny Soft-kill-enhet för att skydda ryska pansarfordon från guidade missiler

Enligt byrån skulle den ryska industrin utvecklas TASS, ett nytt system för att skydda pansarfordon mot precisionsammunition. Det skulle vara ett laser- och IR-detekteringssystem för att identifiera hot, i kombination med en kapselstartare som genererar ett aerosolmoln som stör synligt ljus, infraröd och elektromagnetisk strålning.

Ryska pansarfordon som T-14 Armata har redan ett Afganit aktivt/passivt skyddssystem, som kombinerar motåtgärder och projektiler som förstör hot. Detta nya system, som initialt kommer att monteras på den nya 120 mm Lotos självgående pistolen avsedd för luftburna styrkor, är ett lättare, och förmodligen mycket billigare, system avsett att utrusta massan av ryska pansarfordon som inte har denna typ skydd för närvarande och därför särskilt sårbara för precisionsvapen, såsom pansarvärnsmissiler eller styrda bomber och granater.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna