Det indiska flygvapnet kommer att beställa 21 Mig-29 snabbt till Ryssland

Det indiska flygvapnet sägs vara i avancerade förhandlingar för snabbt skaffa 21 Mig-29till Ryssland. Trots den förestående ankomsten av de 36 Rafales beställt från Frankrike, och de 100 Tejas med lokal faktura, kan IAF inte öka antalet operativa skvadroner, idag 31 mot 42 planerade.

Ordern på 21 ryska MIG-29, som den på 18 Su-30MKI som HAL har satt ihop, syftar till att öka antalet operativa skvadroner på kort sikt, samtidigt som kostnaderna kontrolleras. 

Ordern uppskattas till 6000 crore, lite mindre än 900 miljoner dollar. Den exakta versionen av de beställda MIG-29:orna är inte specificerad, även om det indikeras att det skulle vara en moderniserad version av enheten.

IAF opererar idag 3 skvadroner av MIG-29, 66 flygplan, förvärvade på 8-talet och moderniserade sedan 2008. Den indiska flottan opererar 45 Mig-29K/KUB från sitt hangarfartyg INS Vikramaditaya.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna