Det ryska forskningscentret Era, ett viktigt verktyg i den ryska försvars tekniska politik

År 2013 föreslog den ryska försvarsministern Sergei Choigou idén att utveckla ett forsknings-teknologicenter tillägnad de väpnade styrkorna, där unga akademiker kunde utföra sin ettåriga militärtjänst. Detta centrum, kallat Technopole de Recherche Militaire Era, grundades nära kuststaden Anapa, vid Svarta havets kust, inte långt från Kerch-passet som skiljer Svarta havet från Azovs havet och förväntas nå sin fulla potential i år.

Enligt de ryska myndigheterna kommer detta centrum att ägnas åt 6 forskningsområden : design av små rymdfarkoster, såsom mikro- och nanosatelliter, tillämpning av nya fysiska principer för utformning av vapen, geoinformationsverktyg, hydroakustisk detektering och artificiell intelligens.

Målet med detta projekt är att utforma ett attraktivt ramverk för unga ryska ingenjörer och forskare, ofta kandidater för emigration, samtidigt som man drar fördel av den dynamik som ett sådant ramverk skapar. 

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna