Ryssland kommer att börja stor modernisering av dess mångsidiga fighter Su-30SM

Su-30SM är idag ett av de ryska flyg- och marinstyrkornas mest effektiva flygplan. Mångsidig, tungt beväpnad och med två mans besättning, kan den utföra luftförsvar såväl som precisionsattack eller anti-ship-uppdrag. Men enheten, som togs i bruk för 18 år sedan, börjar omges av den senaste tekniken inom service, både i ryska och västerländska arméer.

Den stora moderniseringsplantillkännagavs i september 2018, bör därför snart startas, medan en slutbeställning på 60 enheter snart ska serveras hos tillverkaren.

Bland de moderniserade elementen är utbytet av de två AL-31FP-reaktorerna med AL-41F-1S som redan utrustar Su-35S, moderniseringen av optronik, flygelektronik och flygplanets nyttolastkapacitet. Dessutom kommer de nya motorerna att ge en ökning av elektrisk kraft för att utöka prestandan hos BAR-R-radarn till nivån för N-035 Irbis-radarn på Su-35S.

Således kommer Su-30SM-flottan att ha förbättrade prestanda nära Su-35:ornas, samt underhåll harmoniserat med det nya ryska jaktplanet. 

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna