Polen redo att förvärva 32 F-35 i oöverträffad försvar av 2026

Är dessa frågor om maktbalans på Nato-nivå eller kamp för inflytande inom det polska högkvarteret, hur som helst, den polska försvarsministern Mariusz Blaszczak har tillkännagett en ny plan för att modernisera och stärka de polska väpnade styrkorna och ersätta den för 2017, dock redan ambitiös, med € 45 miljarder ska investeras 2032. Den här gången kommer det att vara 43 miljarder euro ska investeras, men år 2026 fördubblades en investering mer än en årlig synvinkel.

 Detta kommer att göra det möjligt för Polen att modernisera sin marin tillsammans med förvärvet av nya ubåtar (en fil där Naval Group och TKMS kämpar kraftigt mot varandra), landstyrkorna med det senaste förvärvet av ett tjugotal HIMARS-system och dess flygvapen, med ersättningen av Su-22 och Mig-29 kvar från sovjettiden.

Liksom i allmänhet är fallet med Polen, tycks anpassningen till Nato och USA till stor del gynnas, eftersom för att ersätta dessa flygplan skulle Polen överväga att skaffa 32 F35A, eftersom det aviserade målet är att skaffa "5:e generationens" enheter, och F35 är den enda västerländska enheten på marknaden för närvarande som uppfyller denna klassificering, även den med variabel geometri för att perfekt anpassa sig till Lockheed-enheten.

Med denna investering kommer den polska försvarsbudgeten att nå 2,5 % av BNP, vilket gör den till en av de allra bästa "studenterna" i Nato, med Grekland, även om den tyske finansministern från SPD, Olaf Scholz återigen meddelade idag att Tyskland kommer inte att öka sina försvarsinvesteringar till 1,5 % av BNP 2025, som utlovat av A. Merkel, vilket än en gång provocerar upp 'Ursula von der Leyens ilska.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna