Le Rafale åtnjuter förnyad popularitet i Indien efter förlusten av MIG21

Medan New Delhi och Islamabad demonstrerar sin frivillighet för att ta bort krisen som ledde till förlusten av en pakistansk F-16 och en indisk MIG21, resultaten av detta engagemang, och i synnerhet förlusten av MIG21, betonade farorna med den extrema föråldringen hos en stor del av IAF: s flygflotta. 

Som en fin politisk taktiker utnyttjade president Moodi detatt försöka sätta stopp för utnyttjandet av kontraktet Rafale för politiska ändamål, förklara att om Indien hade kunnat skicka Rafale istället för Mig21 skulle resultatet ha blivit helt annorlunda, vilket ledde till verklig populär entusiasm för den franska enheten på indiska sociala nätverk.

Detta momentum började under den första indiska räden mot islamistiska baser i Kashmir, en räd utförd av mirage2000s. Till och med den indiska tillverkaren HAL, i hjärtat av "skandalen" Rafale, utfärdade ett pressmeddelande för att gratulera sig själv till framgången med Indian Mirages, moderniserad av den, och bekräftade i förbigående att företaget hade byggt enheterna, vilket inte var fallet.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna