US Navy letar efter en bojtillverkare

Avgörande har de amerikanska arméerna problem för de rika. Så medan den amerikanska försvarsbudgeten för 2020 planerar att förvärva mer än 200.000 8 akustiska bojar för att utrusta sina maritima patrullplan som PXNUMX Poseidon, är den amerikanska marinen inte säker på om den har en industriman som kan använda dem.

De akustiska bojarna, eller sunoboys, som för närvarande används av den amerikanska sjöfartspatrullen tillverkas faktiskt av en enda leverantör, företaget ERAPSCO, ett amerikansk-brittiskt joint venture mellan företagen Sparton Corp i USA och Ultra Electronics i Grande - Bretagne. Denna JV är planerad att avslutas 2024, och inget av de två företagen kan stödja de investeringar som krävs för att på egen hand ta produktion.

Denna situation ledde till att presidentskapet undertecknade ett dekret för att säkra produktionen av 5 modeller av Sunoboys på amerikanskt territorium och garantera de investeringar som krävs för att uppnå detta mål.

Faktum är att det verkar osannolikt att en europeisk aktör kommer att kunna erbjuda sina produktioner för att möta behoven hos den amerikanska flottan, om den inte erbjuder full produktion på amerikansk mark.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna