Kina har enligt uppgift utvecklat nytt värmebeständigt material för sina hypersoniska vapen

Kinesiska forskare har enligt uppgift utvecklat ett nytt material som kan tål temperaturer upp till 3000 grader Celsius, e avsedd för användning vid design av kinesiska hypersoniska system.

Enligt programmets chefstekniker, som talar i en rapport som sänds av den statliga tv-kanalen Hunan Television, gör det nya materialet det möjligt att motstå friktionen av luften hos en hypersonisk mobil som rör sig mellan mach 5 och mach 20 i luften. Enligt honom kan de nuvarande materialen på marknaden bara nå en temperatur på 1500 grader vid lika densitet och ingenjörskapacitet, vilket kraftigt begränsar prestanda hos hypersoniska mobiler.

Det är dock svårt att bedöma sanningshalten och relevansen av dessa uttalanden.

Som sagt, ett material som faktiskt är låg densitet och formbart, som presenteras i rapporten, skulle göra det möjligt att bädda in målsökningssystem i den främre delen av hypersoniska missiler, vilket för tillfället är omöjligt, eftersom nuvarande material är för tätt för att låta elektromagnetisk strålning passera igenom. Faktum är att sådan teknik, om den bevisas, kan representera ett viktigt framsteg i utformningen av kinesiska guidade hypersoniska system.

Fortsättning följer …

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna