Försvarets innovationsbyrå och ANR skapar fyra universitetstekniska stolar

Den mycket unga försvarsinnovationsbyrån och National Research Agency tillkännagav gemensamt skapandet av fyra nya tekniska universitetsstolar relaterade till digital teknik och närmare bestämt datafusion och artificiell intelligens.

Bearbetning av storskalig data från olika sensorer (radar, ekolod, SAR- och IR-avbildning, hyperspektral, etc.), som kommer att fokusera sitt arbete på insamling och sammanslagning av heterogena data

Artificiell intelligens tillförlitlighet, sårbarheter och motåtgärder, vars mål kommer att vara att studera och övervaka beteendet hos artificiell intelligens

Decentraliserad bearbetning och optimering av utbyten/nätverksinteraktion, dedikerad till att optimera flera domäner och samarbeten

AI för cybersäkerhet, kampen mot desinformation och digital propaganda, för användning av artificiell intelligens för att upptäcka och motverka stötande och fientliga dogital handlingar mot nationella intressen, inklusive mot den allmänna opinionen.

Det senare förtjänar särskild uppmärksamhet, eftersom det kommer att innebära att skapa en bro mellan den rent tekniska aspekten och den politiska och sociala aspekten av cyberkampanjer. Det kommer att göra det möjligt att utveckla verktyg för övervakning, övervakning och klassificering av dessa offensiver och att agera både på teknisk och politisk nivå för att motverka dem. Det är, som sådan, första gången som denna aspekt kommer att studeras på detta sätt i Europa, och de första resultaten kommer säkerligen att erbjuda en förnyad vision av de propagandaaktioner som pågår i vårt land, som bland våra allierade, både på de sociala nätverken nätverk som Facebook och via "informationstjänster" som Sputnik. Låt oss slutligen inte glömma att denna forskning kommer att tillåta oss att skaffa oss defensiv kunskap, förvisso, men också offensiv.

Vi kan bara vara nöjda med detta tillkännagivande, särskilt relevant och välbalanserat.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna