Alliansen i den brittiska regeringen för att öka försvarsbudgeten

Trots den mycket svåra situationen för Theresa May och hennes regering verkar den nya försvarsminister Penny Mordaunt djupt vilja ändra linjerna när det gäller den budget som anslås till kungarikets försvar, hjälpt i detta av Jeremy Hunt, utrikesministern.

Båda meddelade sin ambition att höja arméernas budget "till den erforderliga nivån", det vill säga till den nivå som är nödvändig för att kunna möta de pågående geopolitiska omvälvningar som enligt dem (och enligt min mening) kommer att förändrar kraftigt den globala geopolitiska kartan, såsom maktbalansen. I försvarssekreterarens sikte betraktades Rysslands militära förstärkning som mycket oroande, liksom Kinas, men också Irans, för att bara nämna de mest uppenbara makterna. Dessutom angrep den dynamiska duon Natos berömda "2% -regel", som under många år fungerade som en politisk spegel, vilket ledde till att ledare tappade ur sikte de verkliga frågorna.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna