Dynetics-Lockheed kommer att utforma luftkraftslasersystemet 100 Kwh för den amerikanska armén

Den amerikanska gruppen Dynetics, associerad med världsledaren inom försvarsutrustning Lockheed-Martin, valdes av den amerikanska armén för att utforma demonstratorn för en mobil luftfartygslaser på 100 kWh, lHEL TVD-programmet[efn_note]High Energy Laser Tactical Vehicle Demonstrator[/efn_note], som slog Raytheon knappt, som också tävlade om detta $130m-program.

Dynetics kommer att ansvara för integrationen av lasersystemet som tillhandahålls av Lockheed, såväl som flera kontrollsystem, och Rolls-Royce M250-turbinen för att tillhandahålla elektrisk kraft, på ett fordon i FMTV-familjen[efn_note]Family of Medium Tactical Vehicle [/efn_note], ett lättare och mer rörligt fordon än de tunga fordon som tidigare testats av den amerikanska armén. Demonstratorn förväntas påbörja sin testfas 2022, för att uppfylla den amerikanska arméns mål att träda i tjänst från 2025.

Även om användningen av laservapen länge har fångat fantasin mycket mer än de avsedda målen, har de teknologier som krävs för operativ användning idag nått tillräcklig mognad för att se dessa system snabbt invadera slagfälten. Faktum är att de stora militära nationerna, USA, Kina och Ryssland, alla har initierat forskningsprogram för att göra sig av med dem så snabbt som möjligt, oavsett om det är ombord på landfordon, örlogsfartyg eller flygplan. Det är dock fortfarande mycket okänt om den bevisade effektiviteten hos dessa system i stridsförhållanden, oavsett om det beror på den stora effekten av atmosfäriska förhållanden på utrustningens kraft eller dess förmåga att nå ett snabbt och manövrerbart mål.

Vi kan dock satsa på att om dessa 3 nationer har investerat i ämnet så har de konkreta element för att uppskatta att de planerade prestanda för framtida vapensystem kommer att vara tillfredsställande...

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna