Sydkorea validerar designen av sina nya 3 tunga Aegis-förstörare

De sydkoreanska myndigheterna har meddelat den slutgiltiga valideringen av designen av de tre nya Sejong the Great-klassförstörarna för sin flotta, som redan har levererat 3 sådana enheter under 3 och 2008, vilket banar väg för att börja bygga.

Sejon the Great-klassens Aegis-förstörare, som härrör från KDX-III-projektet, är bland de hittills mest kraftfulla ytfartygen och ger bara ryska Kirov- och Ticonderoga-kryssare. De mäter nästan 11.000 ton i last under 165 m långa bär de 80 luftfartygsmissiler SM2 Block III / IV i Mk41-silor kopplade till Lockheeds AN / SPY-1-radar som utrustar Ticonderoga-kryssare, 48 Hyumnoo III kryssningsmissiler i K-VLS silo, 16 SSM-700 K Haeseong anti-ship missiler och ett RAM Block 1 självförsvarssystem med 21 RIM-116 missiler. Arsenalen kompletteras med en Mk1 marinpistol på 45 mm och ett självförsvarssystem CIWS Goalkeeper på 127 mm, till vilket de två trippelrören för K30 Blue Shark-torpederna läggs till. Dessutom har byggnaderna en kraftproduktion på 2 MWh tack vare 745 General Electric LM75 CODAG-turbiner som erbjuder en betydande kapacitet för utveckling och transport av nya system, särskilt riktade energivapen.

Denna validering, liksom beställningen av ytterligare 3 AIP KSS-III ubåtar, kommer när den kinesiska marinen tar emot sina första typ 055 tunga jagare på 13.000 112 ton, som bär 24 silos för långa missiler (luftvärnsflyg, kryssningar, etc.). ) och XNUMX korta silos för luftvärnsmissiler. och att de japanska självförsvarsstyrkorna kommer att ta emot den första Maya-klassen Aegis jagaren, även den tungt beväpnad.

Under de senaste åren har vi sett en snabb och massiv uppbyggnad av sjöstyrkor i västra Stilla havet, ett fenomen utan motstycke sedan slutet av Koreakriget. De stora marinnationerna, Kina, Japan, Sydkorea, USA och Australien, är engagerade i en dynamik av omvandling, modernisering och förstärkning av sina yt- och ubåtsflottor, och integrerar nya typer av fartyg, tungt beväpnade, avsedda att stödja hög- intensitetsåtaganden.

I jämförelse verkar formaten för europeiska flottor, liksom deras byggnader, helt i otakt med vad som idag utövas i Stilla havet och Indiska oceanen. Vi kan i detta sammanhang undra hur den franska flottan och dess 15 förstklassiga fregatter hoppas kunna säkerställa nationell suveränitet och skyddet av cirka 1 miljoner km8 av den franska exklusiva ekonomiska zonen i Indo-Stillahavsområdet?

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna