Turkiet att ansluta sig till ryska programmet S-500

- Annons -

Meddelandet har förtjänsten att vara tydligt: ​​Turkiets president RT Erdogan har inte bara för avsikt att ge efter för USA: s påtryckningar när det gäller hans beslut att förvärva S-400 luftfartygssystem från Ryssland, men han har precis meddelat, som en knuff till Trump-administrationen och den amerikanska senaten, att Turkiet kommer att ansluta sig till S-500-programmet, det framtida långväga luftfartygs- och anti-missilsystemet som utvecklats i Ryssland, och som bör tas i bruk nästa år. Enligt den turkiska dagstidningen Haberturk har Ryssland dessutom redan skickat cirka hundra ingenjörer till platsen för att förbereda sig för last- och produktionsdelning.

Detta tillkännagivande är inte riktigt en överraskning, eftersom ämnet diskuterats flera gånger mellan de ryska och turkiska presidenterna. Men det representerar ytterligare ett steg från Turkiet i riktning mot Ryssland, även om de turkiska myndigheterna för närvarande håller en diskurs med stark trohet mot Nato.

Mais il ne fait que peu de doute, désormais, que le pays sera prochainement exclu du programme F35, ce qui ouvrira une fenêtre d’opportunités pour Ankara de négocier plus avant, et surtout plus ouvertement, un rapprochement technologique et militaire avec Moscou, et Pékin. Il est, en effet, plus que probable que des contacts très avancés ont été pris pour palier la probable sortie du programme F35, notamment concernant le Su57, qui pourrait, dès lors, constituer une alternative plus qu’intéressante à l’avion de Lockheed, notamment du fait qu’à prix égal, il permettrait de constituer une flotte aérienne au moins deux fois plus importante.

- Annons -

La réaction de l’administration US à cette nouvelle provocation du président turc pourrait bien précipiter des événements qui apparaissent de plus en plus inéluctables.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna