Införandet av den ryska flottan Kazan SSN / SSGN skjuts upp i två år

Inträdet av kärnkraftsmissbåten Kazan, av projektet 885 Iassen-klassen, skulle bli höjdpunkten för året 2019 för den ryska flottan. Tyvärr för henne har marinpersonalen precis meddelat att denna tillträde till tjänst först kommer att ske 2021, med många system ombord som inte uppfyller flottans förväntningar, enligt pressmeddelandet från TASS-byrån.

K-561 Kazan är den andra enheten i projektet 885 Iassen [efn_note]ash på ryska[/efn_note] som ska ha 6 enheter. Den lanserades den 31 mars 2017, nästan 8 år efter att byggnadsarbetet påbörjades, och 5 år efter att K-560 Severodvinsk togs i bruk, kommer den första enheten i klassen, vars konstruktion startade 1993, att ha tagit 20 år.

Byggnaden väger 9.700 13.000 ton på ytan, 119 8 ton under vatten, i en längd av 3 m. Den bär 10 silos för 24K-800 Granat kryssningsmissiler, samt 32 P24 Onyx supersoniska anti-skeppsmissiler eller XNUMX Kalibr kryssningsmissiler och XNUMX Chkval tunga torpeder[efn_note]Rafale på ryska[efn_note] implementerad av en besättning på 90 officerare, underofficerare och sjömän. Den kommer att kunna använda Status-6 Poseidon kärnkraftsdrönartorped, vars igångsättning troligen kommer att skjutas upp efter detta tillkännagivande.

Iassen-ubåtarna måste i slutändan ersätta SSN[efn_note]Nuclear Attack Submarine[/efn_note] i projekt 671, identifierad av NATO som Victor III, varav fyra enheter är kvar i tjänst i den ryska flottan.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna