Nya nordkoreanska ballistiska missiler kunde undvika amerikanska missilsköld

Enligt en amerikansk tjänsteman, citerad av Los Angeles Times, skulle de nya modellerna av kortdistans ballistiska missiler testade av Nordkorea i början av maj ha mycket många likheter med det ryska systemet 9K723 Iskander.

Iskander-systemet, som är utformat för att motverka amerikanskt tillverkade antimissilförsvarssystem, utvecklas i en evolutionshöjd som sträcker sig från 40 till 60 000 m vid en genomsnittlig hastighet på mach 6 till mach 8, en höjd över systemets tak. 3, och lägre än golvet i THAAD- och SM3-systemen. I själva verket, även om det är kortdistanssystem, som antas fångas av det västerländska anti-missilförsvaret, kan Iskander bara fångas upp i terminalfasen, när dess hastighet är störst och förseningen av den kortaste avlyssningen.

De nya nordkoreanska missilerna har dock många likheter med det ryska systemet, både i deras flygprofiler och i den teknik som används. Så de använder en fastbränslepropeller, som Iskander, och ett styrsystem med 4 roder, igen som Iskander. Det krävs inte mycket mer för att misstänka Moskva för att ha hjälpt Pyongyang i utformningen av denna nya missil, såvida inte uppgifterna på ett bedrägligt sätt förvärvats av den nordkoreanska underrättelsetjänsten, vilket inte är uteslutet.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna