Den andra korvetten i den ryska karakurtklassen börjar hans test

Sovetsk-korvetten, skrovnummer 252, andra representant för 22800 Karakurt-projektet för lättmissilkorvett, överfördes till Lagodasjön för att starta tillverkarens testerinnan de betalas till Östersjöflottan, för att utföra sina statliga tester, för att bli antagna till tjänst före utgången av 2019.

Karakurt-klassfartygen väger endast 800 ton, för en längd av 67 meter, är karakteristiska för den "myggflottan" som den ryska flottan utgör för att kontrollera de inre haven, som Östersjön, Svarta havet och Kaspiska havet. Även om de är mycket små i storlek är dessa korvetter anmärkningsvärt väl beväpnade och bär 8 silor som kan implementera Kalibr-kryssningsmissiler eller P800 Onyx supersoniska anti-skeppsmissiler. De har också ett Pantsir-M-flygplansskyddssystem samt en 76 mm marinpistol.

Detta är, i informationssyfte, en beväpning som är överlägsen den som bärs av de franska lätta smygfregatterna, som når mer än 3 gånger tonnaget av Karakurt och 5 gånger dess pris, men har, visserligen, en mycket större autonomi till sjöss. , och en helikopterhangar. Å andra sidan har de inga medel för anti-ubåtskrigföring, en funktion delegerad till tyngre fregatter, såväl som till konventionellt drivna ubåtar såsom SSK:erna i projektet 638.3 Improved Kilo.

Med ett uppskattat inköpspris på mindre än 30 miljoner euro kommer Karakurt-korvetterna, beställda i 18 enheter, som Buyan-M-korvetterna, beställda i 12 enheter, att göra det möjligt för den ryska flottan att snabbt distribuera många anti-skeppsvektorer med ett kraftfullt land -anfallsförmåga, och därmed att kontrollera Svarta och Kaspiska havet, och att utmana västmakten i Östersjön.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna