Indian Navy testar samarbetsengagemangsförmåga

Den indiska marinen genomförde framgångsrikt det första luftvärnsförsvarstestet med samarbetsförmåga hos dess nya MRSAM[efn_note]Medium Range Surface to Air Missile[/efn_note], flottversion av luftvärnssystemet Israeli Barak 8.

I det här fallet visade testet, som ägde rum under överinseende av DRDO[efn_note]Defense Research and Development Organization[/efn_note] och den israeliska industrimannen IAI[efn_note]Israelian Aerospace Industry[/efn_note] att en byggnad kunde kontrollera flera missiler som avfyras av sig själv och en andra byggnad, för att engagera och förstöra flera luftmål.

Samarbetsförmåga representerar en stor utmaning för moderna flottor, vilket bland annat gör det möjligt att optimera användningen av resurser i en teater för att möta hot. Dessutom gör det det möjligt att i viss mån motverka smygandet av moderna enheter.

Den franska marinen arbetar också ivrigt med dessa möjligheter, som är kärnan i de senaste besluten om transport av Aster 30-missiler på de två sista FREMM Bretagne och Normandie, en missil med mycket högre prestanda än Herakles-radarn som utrustar franska fregatter. , men som kommer att utgöra en stor tillgång för att stärka försvarsförmågan hos Forbin-klassens luftförsvarsfregatter, Alsace-klassen FREMM DA och Behl@rra-typ FDI. Det är som sådant mer än troligt att de första 4 FREMM som levererats till den franska flottan, och idag utrustade med Aster 15-missiler, i sin tur kommer att ta emot Sylver50-silos för att ta emot Aster 30-missiler, under deras första IPER [efn_note]Periodic Unavailability[ /efn_note]

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna