Bahrain redo att gå med i "Patriot PAC-3" -klubben

De amerikanska federala myndigheterna har tillåtit Konungariket Bahrain att förvärva två kompletta batterier av PATRIOT PAC-3 luftfartygs- och anti-missilförsvarssystem, för ett belopp nära 2,5 miljarder dollar, enligt Manamas begäran i början av månaden Maj. Bahrain blir det sjätte landet i Mellanöstern som distribuerar Raytheon-systemet, efter Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Qatar, Kuwait och Israel, som representerar hälften av PAC-6-operatörerna i världen.

Trots ibland tvivelaktiga prestanda har PAC-3 etablerat sig som det val av luftvärns- och speciellt antimissilsystem för USA:s allierade. Under 2018 uppnådde den också många framgångar och vann successivt i Polen, Sverige och Rumänien, även om européerna erbjöd SAMP/T Mamba-systemet, som liknar om inte överlägset PAC-3 på många sätt, och ändå missnöjda alla tävlingar som han deltagit i hittills.

Det bör noteras att om PATRIOT PAC-3 verkligen är effektiv mot iranska kopior av ballistiska SCUD- eller DF-3-missiler, verkar den idag oförmögen att möta moderna ballistiska missiler, såsom ryska Iskander, eller mot hypersoniska system, såsom Kinjhal.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna