Belgien och Nederländerna formaliserar ordern för 12 Naval Group / ECA-konsortieminesweeks

Efter valideringen av deras respektive parlament underrättade Belgien och Nederländerna officiellt konsortiet som bildades av den franska sjöfartsgruppen och det belgiska revisionsrätten om ordern för 6 nya generationers minjägare för Royal Belgian Navy, och lika många för Navy. Royal Dutchman, åtföljs av hundra undervattensdronor för att upptäcka och desinficera undervattensminor. Detta är ett kontrakt på 2 miljarder euro, ett av de största exportkontrakten undertecknat av Naval Group under de senaste tio åren.

Med dessa 12 fartyg kommer de belgiska och nederländska flottorna att ha den mest moderna och största gruvkrigsstyrkan i Europa, tillsammans med kunskap erkänt över hela världen. Dessutom utsätter de utvalda minjägarna efter sin storlek, med ett tonnage på 2500 ton, fem gånger större än de trepartsgruvjägare som för närvarande utrustar de två flottorna, liksom den franska flottan.

Efter CAMO[efn_note]Motorized Capacity[/efn_note]-kontraktet, undertecknat i november 2018, och relaterat till köpet av 382 VBMR Griffon och 60 ERBC Jaguar och utökat samarbete mellan de franska och belgiska arméerna för 1,6 miljarder €, är detta den andra större kontrakt tilldelat av Belgien till Frankrike vad gäller försvar inom 6 månader, för ett belopp som överstiger 3,2 miljarder euro i kontraktet som syftar till att förvärva 32 F35 från Lockheed för att ersätta det belgiska flygvapnets F16.

Tillräckligt för att till stor del väga de bortförda domarna efter detta belgiska beslut, särskilt eftersom Belgien och Nederländerna, och Luxemburg, återigen kunde vända sig till Frankrike för ISTAR-programmet, som syftar till att ersätta de lätta pansarfordonen i de tre länderna, och om vilka Nexter skulle kunna föreslå VBMR Léger Serval, beordrad i nästan 3 exempel av de franska arméerna att ersätta en del av VAB och VBL från 2000. Faktum är att fyrpartssamarbete kan vara mycket vettigt, särskilt som det skulle göra programmet kvalificerat för europeiskt försvar medel.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna