US Navy satsar på laser för att skydda stridsfartyg

För att förklara i vilken utsträckning den amerikanska marinen är redo att investera i laserteknik, i synnerhet för att försvara sina stridsfartyg, gav chefen för Naval Surface Operations, admiral Ron Boxall, exemplet på Cortez., Som sjönk sina skepp vid ankomsten på den nya världen, för att galvanisera sina män, som visste att det inte skulle vara möjligt att fly.

Och faktiskt har den amerikanska flottan för avsikt att tvinga ödet genom att från 2021 ersätta förstöraren USS Preble, samma som fortsätter att göra rubriker och som har blivit vana vid att borsta mot öarna som hävdas av Kina till sjöss. Från Kina, CIWS Falanksystem av HELIOS-systemet, en 60 Kw-laser utvecklad av Lockheed Martin, för att skydda byggnaden mot drönare. Marinens satsning är dock riskabelt eftersom en laser enligt Admiral Boxall själv måste ha en effekt på minst 500 Kw för att kunna fånga upp missilerna som skickas mot förstöraren, medan HELIOS endast kommer att kunna utvecklas vid 150 Kw.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna